Advertentie plaatsen

• Om je product sneller te verkopen, plaats je een duidelijke foto bij je zoekertje.

Hoe voeg ik een foto toe aan mijn zoekertje?

Plaats je een nieuwe zoekertje, volg dan de stappen in 'Hoe plaats ik een zoekertje?'
    Wil je bij een bestaande zoekertje een foto toevoegen, volg dan onderstaande stappen:

•    Log in op Mijn 2dehands.
    •    Ga naar Mijn zoekertjes.
    •    Open de betreffende zoekertje.
    •    Klik op Wijzig.
    •    Klik op het plusteken.
    •    Ga naar de map op je computer waar je foto’s staan.
    •    Selecteer de foto’s die je wilt toevoegen.
    •    Klik op openen.
    •    Voeg een foto toe en klik op Opslaan.

Gebruik je de app. volg onderstaande stappen:

•    Ga naar Mijn zoekertjes.
    •    Klik op Wijzig.
    •    Klik op Foto’s.
    •    Kies Maak foto of Kies foto.
    •    Selecteer een fotoalbum en kies de foto's die je wil toevoegen.
    •    Klik op Voeg toe.

Waar moet ik op letten bij een foto?

•    Zorg dat de foto niet groter is dan 4MB. Wij passen de foto automatisch aan naar het juiste formaat.
    •    Zorg dat de bestandsnaam van je foto's geen gekke leestekens bevat.
    •    Je kunt tot maximaal 24 foto’s plaatsen.
    •    Je kunt de volgorde van de foto's aanpassen door ze te slepen.
    •    Maak foto’s bij daglicht.
    •    Gebruik een effen (witte) achtergrond.
    •    Laat zien hoe je het product gebruikt.
    •    Laat de verhoudingen/grootte duidelijk naar voren komen. Dit doe je door bijvoorbeeld een ander object wat herkenbaar is qua grootte, naast je product te plaatsen.
    •    Zoekertjes met verboden foto’s worden door ons verwijderd.
  • Een zoekertje plaatsen is zo gebeurd.

Hoe plaats ik een zoekertje?

•    Klik rechtsboven op Plaats zoekertje
    •    Kies de juiste rubriek voor je product
    •    Upload maximaal 24 duidelijke foto’s (jpeg of png) van het product.
    •    Wil je extra aandacht van geïnteresseerde kopers? Kies voor een homepagina zoekertje.
    •    Kies voor een pakkende titel met de belangrijkste productkenmerken
    •    Beschrijf je product. Houd er rekening mee dat je de eerste regels in de resultatenlijst terugziet.
    •    Geef bij Conditie aan in welke staat het product verkeert.
    •    Bepaal de vraagprijs en geef aan of de koper mag bieden.
    •    Kies bij Ophalen of Verzenden de gewenste levering.
    •    Vul je contactgegevens in.
    •    Kies een zoekertjesvorm die past bij jouw verkoopwensen.
    •    Klik op Plaats je zoekertje. Het duurt ongeveer 10 minuten voordat jouw zoekertje zichtbaar is in het overzicht.
  • Als u uw zoekertje niet wijzigt of verwijdert, blijft in beginsel 28 dagen staan. Na 28 dagen krijgt u een e-mail waarmee u uw zoekertje kunt verlengen. Verlengt u uw zoekertje niet? Dan wordt het verwijderd.

Tip: u kunt eender wanneer uw zoekertje omhoog plaatsen via uw Persoonlijke Pagina.
  • In principe niets! Op onze website is (ver)kopen in de meeste gevallen gratis. We rekenen ook geen commissie-of transactie kosten.

In de categorie Auto’s en motoren betaalt u vanaf uw tweede zoekertje dat u via onze website plaatst.
    Klik hier voor meer informatie over dealerabonnement voor Auto’s en Motoren.

In sommige categorieën hebben we een zoekertjes-limiet geïntroduceerd. Dit betekent dat u nog steeds gratis zoekertjes live kan hebben. Maar wil u meerdere zoekertjes live plaatsen, moet u daarvoor betalen of kiezen voor Admarkt, waardoor uw zoekertje meteen op de meest zichtbare plaats komt te staan.

Kijk hier voor uitgebreider advies.

• Welkom op 2dehands.be
    Is dit uw eerste bezoek op 2dehands.be? Hieronder vindt u alle informatie die u nodig heeft om succesvol te kopen en te verkopen op de gratis zoekertjessite 2dehands.be.

Wat is 2dehands.be?
    2dehands.be is de grootste GRATIS zoekertjessite van België.

Op 2dehands.be kunt u alles wat u kunt bedenken verkopen. Van fiets, kast, wagen tot uw verzameling parfums of uw tweedehands kleren. Alles wat u zoekt staat ook op 2dehands.be te koop voor spotprijzen. Laat u dus verleiden!

Gratis

Op 2dehands.be kunt u zoveel zoekertjes plaatsen als u maar wilt. Dit is in de meeste gevallen GRATIS. Zowel voor de verkoper als de koper zitten er GEEN kosten verbonden aan het kopen of verkopen van een artikel via 2dehands.be.

In de categorie Fietsen hebben we een zoekertjes-limiet geïntroduceerd. Dit betekent dat u nog steeds gratis zoekertjes live kan hebben. Maar wil u meerdere zoekertjes live plaatsen, moet u daarvoor betalen of kiezen voor Admarkt, waardoor uw zoekertje meteen op de meest zichtbare plaats komt te staan.
    Kijk hier voor uitgebreider advies.

In de categorie Auto’s en motoren betaalt u vanaf uw tweede zoekertje dat u via onze website plaatst.
    Klik hier voor meer informatie over dealerabonnement voor Auto’s en Motoren.

Hoe zoek ik een artikel?

U kunt op twee manieren naar een artikel zoeken:

- Zoeken op trefwoord
    Typ in de zoekbalk op de homepage het artikel in wat u zoekt. U ziet in één klik alle zoekertjes die u interessant vindt.

- Verfijnd zoeken
    Kies een afdeling die u interessant vindt. U ziet dan alle zoekertjes die geplaatst werden in de betreffende afdeling. Kies aan de rechterkant van uw scherm de opties die u interessant vindt om steeds specifieker te zoeken.

Hoe plaats ik een zoekertje?

Stap 1. Klik op Plaats gratis zoekertje

Stap 2. Kies afdeling, rubriek en categorie

Stap 3. Maak zoekertje

Kies een duidelijke titel voor uw zoekertje. Beschrijf in het kort wat u verkoopt. Vergeet ook niet om foto's te plaatsen. Zo vergroot u uw verkoopkansen.

Stap 4. Plaats zoekertje

Gefeliciteerd. Uw zoekertje is succesvol geplaatst op 2dehands.be. Mensen die interesse hebben in uw zoekertje zullen contact opnemen met u. Wilt u nog iets toevoegen? Klikt u dan op Wijzig zoekertje.

Wat is niet toegestaan op 2dehands.be?
    2dehands.be biedt u de mogelijkheid om zoekertjes geheel gratis te plaatsen. Om ervoor te zorgen dat de site gebruiksvriendelijk en overzichtelijk blijft zijn er een paar regels waar iedereen zich aan moeten houden. Op de hulppagina vindt u dit overzicht.

Meer weten over 2dehands.be

Wilt u nog meer weten over 2dehands.be? Op de hulppagina vindt u alle antwoorden op uw vragen.

• Binnen de categorie Fietsen hebben we een zoekertjes-limiet geïntroduceerd. Hierdoor kunt u maximaal 2 gratis advertenties in deze categorie actief hebben staan. Als u meer zoekertjes in deze categorie wil plaatsen, dan zijn daar kosten aan verbonden.

We willen hiermee een goede balans in het aanbod van verschillende typen verkopers kunnen waarborgen.

Concreet betekent dit dat u nog steeds gratis zoekertjes live kan hebben. Maar wil u meerdere zoekertjes live plaatsen, moet u daarvoor betalen of kiezen voor Admarkt, waardoor uw zoekertje meteen op de meest zichtbare plaats komt te staan.

Kijk hier voor uitgebreider advies.

• Via onze website plaatst u gratis zoekertjes. Er zijn wel een paar regels. Bedankt om u aan deze afspraken te houden. Zo blijft de site voor alle bezoekers gebruiksvriendelijk en overzichtelijk: dubbele zoekertjes, Grapjes, Geld, Overmatig gebruik van trefwoorden, Rare tekens, Reclame, Verboden items en/of diensten zijn niet toegestaan.
  • Als u een zoekertje bekijkt, kan u zien hoeveel keer dat zoekertje al bekeken is. Dat cijfer verschijnt rechtsboven de zoekertjesfoto. In de afbeelding hieronder is het cijfer rood omkaderd.

Image ajoutée par l'utilisateur
    Wilt u weten hoeveel keer uw zoekertje is bekeken? Dit vindt u terug op uw persoonlijke pagina in de lijst met al uw zoekertjes. Naast het symbool met het oogje, vindt u hoeveel keer uw zoekertje is bekijken. In het voorbeeld hieronder, toont de rode kader op welke plaats u dat cijfer kan terugvinden.

Image ajoutée par l'utilisateur
  • Bij uw zoekertje vindt u uiterst rechts onder ‘Bekeken’ een cijfer, bijvoorbeeld 16. Dat betekent dat uw zoekertje 16 keer bekeken werd.
  • Als u een zoekertje plaatst, kunt u aangeven of er op uw zoekertje geboden mag worden. Liever niet? Vink deze optie dan niet aan. Naast uw zoekertje komt dan de melding ‘Op dit zoekertje kan niet geboden worden’. Hebt u eerst aangeduid dat er wél geboden mag worden, maar wilt u dat nu aanpassen? Geen probleem. Klik op ‘Mijn zoekertjes’ op uw Persoonlijke Pagina, en dan bij het betreffende zoekertje op ‘Wijzigen’. Vink het vakje ‘biedingen op uw zoekertje toestaan’ uit.
  • Zoekertje ingevuld? Vergeet niet te klikken op ‘plaats zoekertje’ om uw zoekertje te voltooien. Normaal staat het dan meteen (of na enkele minuten) online. Vindt u uw zoekertje toch niet terug op uw Persoonlijke Pagina onder 'mijn zoekertjes'? Contacteer ons dan via het contactformulier.
  • Het gebeurt wel eens dat de bieder zijn bod weer verwijdert. Niets aan te doen. Behalve duimen dat er snel opnieuw geboden wordt.
  • Enkel de verkoper en/of de bieder kunnen een bod verwijderen. Hoe? Klik op uw zoekertjespagina op het kruisje (x) naast het veld ‘Biedingen’. U moet hiervoor wel ingelogd zijn.
  • Het duurt nooit langer dan 10 minuten voordat een ingegeven zoekertje verschijnt. Bezoekers zien uw zoekertje dus zo goed als meteen en kunnen direct reageren.
  • Per 1 februari 2015 heeft met de invoering van de huisdierenlijst een aanpassing plaatsgevonden van de wet- en regelgeving die van toepassing is op het houden van dieren. Concreet betekent dit voor u als (potentiele) koper of verkoper van dieren, dat het belangrijk is dat u zich ervan bewust bent welke dieren voortaan wel of niet mogen worden gehouden. Ook kan het zijn dat de voorwaarden waaronder een dier mag worden gehouden, zijn aangepast. Zo mag met dieren die voortaan verboden zijn, niet meer worden gefokt. Wel mogen dieren die al voor 1 februari 2015 in Nederland werden gehouden nog steeds van eigenaar wisselen.

Als eigenaar van een dier bent u verantwoordelijk voor het welzijn van het dier. Marktplaats adviseert u daarom om u voorafgaand aan de aanschaf of verkoop van een dier grondig te informeren, om verrassingen en teleurstellingen te voorkomen. Marktplaats zet zich er samen met het Ministerie van Economische Zaken en de grote dierenwelzijnsorganisaties voor in om impulsaankopen te ontmoedigen en verantwoord huisdierenbezit te stimuleren. Want zeker als het gaat om dierenwelzijn, is het voor u en uw dier belangrijk om te weten waar u aan begint.

Zoogdieren zijn voortaan te verdelen in drie groepen:

1.       een groep die onder de gebruikelijke voorwaarden mag worden gehouden (klik hier)
    2.       een groep die onder specifieke voorwaarden mag worden gehouden (klik hier)
    3.       een groep dieren die niet meer mag worden gehouden. Voor deze laatste groep geldt dat voortaan niet mag worden gefokt met deze dieren, maar dat deze dieren wel mogen worden verhandeld (bv als een baasje niet langer voor een dier kan zorgen). (klik hier)

Nog niet alle dieren zijn beoordeeld, maar voor alle in Nederland gehouden zoogdiersoorten geldt dat deze zullen worden beoordeeld en ingedeeld in één van de bovenstaande groepen. Voor de (nog) niet beoordeelde dieren in Nederland verandert er tot het moment van beoordeling niets.

Klik hier voor meer informatie van de Rijksoverheid en voor een overzicht van de huisdierenlijsten.