Advertentie plaatsen

• Op de persoonlijke pagina kunt u al uw actieve zoekertjes bekijken. Elk zoekertje kan u promoten door op de knop ‘promoot dit zoekertje’ te drukken. Vervolgens krijgt u 3 opties: topzoekertje en omhoog plaatsen. Indien u  ‘omhoogplaatsen’ selecteert, kan u ervoor kiezen om dit te betalen per telefoon of een sms.  Wilt u met een bankkaart betalen? Dan kan dat door op de knop ‘afrekenen’ te drukken.

Image ajoutée par l'utilisateur
  • In principe niets! Op onze website is (ver)kopen gratis. We rekenen ook geen commissie-of transactie kosten. Alleen vanaf uw tweede zoekertje in onze automotive categorie betaalt u vanaf 15 euro voor 4 maanden.
  • Welkom op 2dehands.be
    Is dit uw eerste bezoek op 2dehands.be? Hieronder vindt u alle informatie die u nodig heeft om succesvol te kopen en te verkopen op de gratis zoekertjessite 2dehands.be.

Wat is 2dehands.be?
    2dehands.be is de grootste GRATIS zoekertjessite van België.

Op 2dehands.be kunt u alles wat u kunt bedenken verkopen. Van fiets, kast, wagen tot uw verzameling parfums of uw tweedehands kleren. Alles wat u zoekt staat ook op 2dehands.be te koop voor spotprijzen. Laat u dus verleiden!

Gratis

Op 2dehands.be kunt u zoveel zoekertjes plaatsen als u maar wilt. Dit is geheel GRATIS. Zowel voor de verkoper als de koper zitten er totaal GEEN kosten verbonden aan het kopen of verkopen van een artikel via 2dehands.be. U kunt nieuwe en tweedehands artikelen onbeperkt plaatsen.

Hoe zoek ik een artikel?

U kunt op twee manieren naar een artikel zoeken:

- Zoeken op trefwoord
    Typ in de zoekbalk op de homepage het artikel in wat u zoekt. U ziet in één klik alle zoekertjes die u interessant vindt.

- Verfijnd zoeken
    Kies een afdeling die u interessant vindt. U ziet dan alle zoekertjes die geplaatst werden in de betreffende afdeling. Kies aan de rechterkant van uw scherm de opties die u interessant vindt om steeds specifieker te zoeken.

Hoe plaats ik een zoekertje?

Stap 1. Klik op Plaats gratis zoekertje

Stap 2. Kies afdeling, rubriek en categorie

Stap 3. Maak zoekertje

Kies een duidelijke titel voor uw zoekertje. Beschrijf in het kort wat u verkoopt. Vergeet ook niet om foto's te plaatsen. Zo vergroot u uw verkoopkansen.

Stap 4. Plaats zoekertje

Gefeliciteerd. Uw zoekertje is succesvol geplaatst op 2dehands.be. Mensen die interesse hebben in uw zoekertje zullen contact opnemen met u. Wilt u nog iets toevoegen? Klikt u dan op Wijzig zoekertje.

Wat is niet toegestaan op 2dehands.be?
    2dehands.be biedt u de mogelijkheid om zoekertjes geheel gratis te plaatsen. Om ervoor te zorgen dat de site gebruiksvriendelijk en overzichtelijk blijft zijn er een paar regels waar iedereen zich aan moeten houden. Op de hulppagina vindt u dit overzicht.

Meer weten over 2dehands.be

Wilt u nog meer weten over 2dehands.be? Op de hulppagina vindt u alle antwoorden op uw vragen.

• Een zoekertje plaatsen is zo gebeurd. Bovenaan elke pagina van onze website is er een knop ‘Plaats gratis zoekertje’. Klik hierop. Kies eerst uw rubriek en volg dan alle stappen. Klik om af te sluiten op ‘Plaats zoekertje’. Uw zoekertje verschijnt dan op de website.
  • Via onze website plaatst u gratis zoekertjes. Er zijn wel een paar regels. Bedankt om u aan deze afspraken te houden. Zo blijft de site voor alle bezoekers gebruiksvriendelijk en overzichtelijk: dubbele zoekertjes, Grapjes, Geld, Overmatig gebruik van trefwoorden, Rare tekens, Reclame, Verboden items en/of diensten zijn niet toegestaan.
  • Op uw Persoonlijke Pagina staat  een menu met bovenaan 'Mijn zoekertjes'. Hier kan u elk zoekertje omhoog plaatsen, wijzigen of verwijderen.
  • U kunt tot 8 foto’s toevoegen aan een zoekertje. De eerste foto wordt getoond in de zoekertjeslijst en geeft best een compleet beeld van het artikel dat u verkoopt. U kunt ook meerdere foto’s tegelijkertijd toevoegen: selecteer meerdere foto’s en houdt op het toetsenbord de CTRL-toets in (cmd-toets bij Mac), klik verschillende foto’s aan met uw muis of (in plaats van met je muis) druk de letter A in.

Image ajoutée par l'utilisateur
  • Als u een zoekertje bekijkt, kan u zien hoeveel keer dat zoekertje al bekeken is. Dat cijfer verschijnt rechtsboven de zoekertjesfoto. In de afbeelding hieronder is het cijfer rood omkaderd.

Image ajoutée par l'utilisateur
    Wilt u weten hoeveel keer uw zoekertje is bekeken? Dit vindt u terug op uw persoonlijke pagina in de lijst met al uw zoekertjes. Naast het symbool met het oogje, vindt u hoeveel keer uw zoekertje is bekijken. In het voorbeeld hieronder, toont de rode kader op welke plaats u dat cijfer kan terugvinden.

Image ajoutée par l'utilisateur
  • Bezoekers kunnen op drie manieren reageren:

- via de telefoon, als u uw telefoonnummer toevoegt op uw  Persoonlijke Pagina.

- via de e-mail door ‘E-mail deze adverteerder’. Deze knop staat rechts naast ieder zoekertje.

- via de chat door ‘Verstuur chatbericht’. Deze knop staat rechts naast ieder zoekertje. U ontvangt een bericht, welke u via uw Persoonlijke Pagina onder "Mijn chatberichten" kan lezen.

Meer informatie over de chat leest u hier.

U kunt e-mail en/of chat zelf aan- en uitzetten via de Persoonlijke Pagina.
    Wel moet altijd minimaal een van de twee aan staan. Wij adviseren chat aangezien dit sneller en gemakkelijker is dan e-mail.

Tip: stel gerichte vragen over wat er in het zoekertje wordt aangeboden. Zo krijgt u een duidelijk(er) beeld van wat u kan verwachten. En maak goede afspraken met de verkoper over bezichtigen, betalen en leveren (verzenden)
  • Bij uw zoekertje vindt u uiterst rechts onder ‘Bekeken’ een cijfer, bijvoorbeeld 16. Dat betekent dat uw zoekertje 16 keer bekeken werd.
  • Zoekertjes met foto's verkopen beter. U kan tot 8 foto’s bij uw zoekertje plaatsen. Hoe? Klik onder Foto’s op het icoontje met het fototoestel. Daarna kan u de foto’s selecteren. Let op: elke foto mag max. 5 MB zijn. Op uw pc, tablet of smartphone hebt u waarschijnlijk wel een programma (bv. Paint) dat uw foto kan verkleinen indien nodig. Volgende beeldformaten zijn toegestaan: .jpg, .gif, .png. Staat uw zoekertje al online en wilt u een (nieuwe) foto toevoegen? Klik op ‘Persoonlijke Pagina’ en klik naast uw zoekertje op ‘Wijzigen’. Volg de nodige stappen tot u bij Foto’s bent. Daar vindt u de knop ‘Voeg een foto toe’. Als u op het kruisje naast een geplaatste foto klikt, verwijdert u de foto.
  • Als u een zoekertje plaatst, kunt u aangeven of er op uw zoekertje geboden mag worden. Liever niet? Vink deze optie dan niet aan. Naast uw zoekertje komt dan de melding ‘Op dit zoekertje kan niet geboden worden’. Hebt u eerst aangeduid dat er wél geboden mag worden, maar wilt u dat nu aanpassen? Geen probleem. Klik op ‘Mijn zoekertjes’ op uw Persoonlijke Pagina, en dan bij het betreffende zoekertje op ‘Wijzigen’. Vink het vakje ‘biedingen op uw zoekertje toestaan’ uit.
  • Zoekertje ingevuld? Vergeet niet te klikken op ‘plaats zoekertje’ om uw zoekertje te voltooien. Normaal staat het dan meteen (of na enkele minuten) online. Vindt u uw zoekertje toch niet terug op uw Persoonlijke Pagina onder 'mijn zoekertjes'? Contacteer ons dan via het contactformulier.
  • Het gebeurt wel eens dat de bieder zijn bod weer verwijdert. Niets aan te doen. Behalve duimen dat er snel opnieuw geboden wordt.
  • Dat is niet mogelijk. Uiteraard kan u wél zelf uw zoekertje opnieuw ingeven en weer op de site plaatsen. Ga bovenaan de site naar 'Plaats gratis zoekertje'.
  • Enkel de verkoper en/of de bieder kunnen een bod verwijderen. Hoe? Klik op uw zoekertjespagina op het kruisje (x) naast het veld ‘Biedingen’. U moet hiervoor wel ingelogd zijn.
  • Als u uw zoekertje niet wijzigt of verwijdert, blijft het 4 maanden staan. Na 4 maanden krijgt u een e-mail waarmee u uw zoekertje kunt verlengen. Verlengt u uw zoekertje niet? Dan wordt het verwijderd.

Tip: u kunt eender wanneer uw zoekertje omhoog plaatsen via uw Persoonlijke Pagina.
  • Het duurt nooit langer dan 10 minuten voordat een ingegeven zoekertje verschijnt. Bezoekers zien uw zoekertje dus zo goed als meteen en kunnen direct reageren.
  • Per 1 februari 2015 heeft met de invoering van de huisdierenlijst een aanpassing plaatsgevonden van de wet- en regelgeving die van toepassing is op het houden van dieren. Concreet betekent dit voor u als (potentiele) koper of verkoper van dieren, dat het belangrijk is dat u zich ervan bewust bent welke dieren voortaan wel of niet mogen worden gehouden. Ook kan het zijn dat de voorwaarden waaronder een dier mag worden gehouden, zijn aangepast. Zo mag met dieren die voortaan verboden zijn, niet meer worden gefokt. Wel mogen dieren die al voor 1 februari 2015 in Nederland werden gehouden nog steeds van eigenaar wisselen.

Als eigenaar van een dier bent u verantwoordelijk voor het welzijn van het dier. Marktplaats adviseert u daarom om u voorafgaand aan de aanschaf of verkoop van een dier grondig te informeren, om verrassingen en teleurstellingen te voorkomen. Marktplaats zet zich er samen met het Ministerie van Economische Zaken en de grote dierenwelzijnsorganisaties voor in om impulsaankopen te ontmoedigen en verantwoord huisdierenbezit te stimuleren. Want zeker als het gaat om dierenwelzijn, is het voor u en uw dier belangrijk om te weten waar u aan begint.

Zoogdieren zijn voortaan te verdelen in drie groepen:

1.       een groep die onder de gebruikelijke voorwaarden mag worden gehouden (klik hier)
    2.       een groep die onder specifieke voorwaarden mag worden gehouden (klik hier)
    3.       een groep dieren die niet meer mag worden gehouden. Voor deze laatste groep geldt dat voortaan niet mag worden gefokt met deze dieren, maar dat deze dieren wel mogen worden verhandeld (bv als een baasje niet langer voor een dier kan zorgen). (klik hier)

Nog niet alle dieren zijn beoordeeld, maar voor alle in Nederland gehouden zoogdiersoorten geldt dat deze zullen worden beoordeeld en ingedeeld in één van de bovenstaande groepen. Voor de (nog) niet beoordeelde dieren in Nederland verandert er tot het moment van beoordeling niets.

Klik hier voor meer informatie van de Rijksoverheid en voor een overzicht van de huisdierenlijsten.