Phishing

• Bij phishing gebruiken kwaadwillenden het internet om persoonlijke of financiële informatie van derden te achterhalen. Daarbij worden onder meer frauduleuze e-mails en valse websites gebruikt die afkomstig lijken te zijn van bekende en betrouwbare bedrijven. In die frauduleuze e-mails en op die valse websites wordt naar uw inloggegevens en/of creditcardinformatie gevraagd.

Het is belangrijk om ook uw inloggegevens goed te beschermen.

De belangrijkste tips om u te weren tegen phishing:

I Bescherm uw wachtwoord en vertrouw dit aan niemand toe.
    II Wijzig uw inloggegevens alleen direct via uw 'Persoonlijke pagina'.
    III We sturen geen e-mails waarin om uw wachtwoord wordt gevraagd of met het verzoek om uw e-mailadres te wijzigen.
    IV We vragen niet om creditcard- of bankgegevens in een e-mail.
    V Gebruik voor al uw online accounts unieke wachtwoorden. Dus zorg ervoor dat uw wachtwoord bijvoorbeeld niet hetzelfde is als het wachtwoord van uw e-mailaccount.

Stuur ons de verdachte link of e-mail via redactie@2dehands.be (België) of redactie@tweedehands.nl (Nederland) door, wanneer:
    I U twijfelt over een bericht dat van 2dehands.be/tweedehands.nl afkomstig lijkt te zijn.
    II U vermoedt dat derden toegang tot uw Persoonlijke Pagina hebben verkregen.